• Opera Orphée euridice Vliegveld Twenthe

    ORPHÉE EURIDICE

    van Christoph Willibald Gluck

    Onze partners

Vliegveld Twenthe

Vliegveld Twenthe biedt alle faciliteiten en medewerking om het opera-evenement tot een groot succes te maken. De indrukwekkende originele hangars, de grote parkeerterreinen en uitstekende horecavoorzieningen zorgen voor een unieke beleving in combinatie met alle comfort.

Het huidige evenemententerrein maakt gebruik van de authentieke hangars, shelters en verkeerstoren van het voormalige vliegveld dat in 1931 werd geopend. Vanaf 1986 werden hier F-16 squadrons van het leger gestationeerd. In 2013 raakte het vliegveld zijn militaire status echter kwijt waarna vastgoed en voorzieningen werden verkocht. Gedreven door de passie om historische locaties een nieuwe bestemming te geven, doopte de nieuwe eigenaar de oude vliegbasis al snel om tot een bijzondere evenementenlocatie.

Onderdeel daarvan zijn ‘De Strip’ met de voormalige taxibaan en verkeerstoren, brandweerkazernes, werkplaatsen, F16-shelters, hangars en het munitiebunkerpark.


KunstenLandschap

Zin om van het Pinksterweekend een compleet cultureel uitje te maken? Combineer de opera dan met de Kunstroute van Kunstenlandschap die door het mooie Twentse essenlandschap voert. Fiets of wandel door het buitengebied van Lonneker, dat grenst aan Vliegveld Twenthe. En spot onderweg een groot scala aan kunstobjecten in oude boerderijen, weilanden, bomen en kapschuren. Of sta even stil bij de verschillende poëzie- en muziekoptredens. Kortom: geniet buiten van het prachtige landschap met prikkelende kunst en binnen, in Hangar 10, van het operaspektakel!

De Kunstroute wordt ieder jaar georganiseerd en voert dit jaar letterlijk door Hangar 10: een prachtig kunstwerk is namelijk onderdeel van het decor. Naast de wisselende Kunstroute is er een permanente Kunstroute met kunstwerken die het hele jaar in het landschap zijn te bewonderen. De route is zowel in Enschede als Lonneker verkrijgbaar.


Het Kottenpark

Stedelijk Lyceum Enschede

Kottenpark is een Cultuurprofielschool voor havo, atheneum en gymnasium waar jongeren op een actieve en boeiende manier kennis maken met kunst en cultuur, onder andere via allerlei interne en externe projecten.

Leerlingen met kunstzinnige talenten en ambities kunnen naast het reguliere programma kiezen voor de kunstklassen Beeldend, Theater en de door ARTEZ officieel erkende vooropleidingen Muziek en Dans. Deze laatste bereiden voor op het conservatorium en de bacheloropleidingen Dans en Docent Dans. Leerlingen kunnen in alle disciplines examen doen.

Behalve de dansleerlingen zijn ook leerlingen van de disciplines Muziek, Theater en Beeldend bij de opera betrokken; het evenement biedt zo een professioneel podium waarop deze artistieke beloften van de toekomst hun talenten kunnen laten zien en horen.


Zorgboerderij De Rökker

Landschaps- en zorgboerderij De Rökker ligt in het typisch Twentse coulissenlandschap in het buitengebied van Enschede en biedt mensen met een verstandelijke beperking een volwaardige plek in de maatschappij. De deelnemers werken er op de boerderij, in de tuin en het bos.

De zorgboerderij kent ook een eigen atelier waar deelnemers twee dagen in de week bezig gaan met kunstzinnige activiteiten. De kunstenaars in dit atelier worden voor het Orphée-project betrokken bij het maken van de operadecors.


Opera Vliegveld Twenthe is mede mogelijk gemaakt door onze partners en sponsoren
© Copyright Opera Vliegveld Twente
Alle rechten voorbehouden.
naar boven